Excreția

Ceea ce intră în organism trebuie să fie şi evacuat, în cea mai mare parte. Dacă la evacuare, hrana arată tot aşa ca la ingerare, atunci înseamnă că organismul are o problemă. (În scaun nu trebuie să fie vizibilă hrană nedigerată, cu excepţia cerealelor.) După ce elementele din hrană sunt descompuse în structurile lor cele mai simple, spre a fi astfel utilizate de celule, în urma acestui proces rezultă numeroși produşi secundari sau derivai – inclusiv gaze, acizi, reziduuri celulare, proteine nedigerate şi materiale nefolosite, precum vitamine şi minerale – care trebuie evacuate din organism.

Dacă nu reducem cantitatea substanţele nefolositoare din organism, atunci vom provoca apariţia congestiilor interstiţiale (în jurul celulelor) şi intracelulare (în interiorul celulelor), ceea ce va duce în continuare la degradarea celulelor şi la moartea acestora. O bună evacuare a produselor rezidualedin organism presupune o defecaţie normală, să urinăm, să transpirăm şi să respirăm corect.

Bolile nu sunt altceva decât semnale şi simptomele care reflectă nevoia organismului de a se curăţa şi a se reconstrui. Alimentele proaspete, care nu sunt preparate, şi mai ales fructele, au proprietăţi de auto-purificare. Nu numai că aceste alimente hrănesc organismul, dar ele îi menţin şi curăţenia interioară.

 

 

*DISCLAIMER: Informațiile de pe acest site, sau din materialele prezentate/promovate pe site nu vor să înlocuiască sfaturile unui medic specialist. Recomandăm cu tărie consultarea unui medic specialist înainte de a lua orice decizie cu privire la sănătatea dvs, indiferent că este vorba despre curățarea tractului gastrointestinal, detoxifiere sau afecțiuni/boli. Rezultatele prezentate pe site diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul, de aceea dvs puteți obține rezultate diferite. Vă rugăm înainte de a lua orice decizie consultați un medic specialist.