Despre DrDetoxifiere.ro

Corpul nostru, care, prin aspect și prin construcţie și hrǎnit corect, este o minune a naturii, înlătură pe cǎi naturale toxinele acumulate. Aceasta se face prin piele, plămâni, rinichi și colon dacǎ acestea funcționeazǎ normal.

Aceste organe îndeplinesc misiunea de detoxifiere.

În multe cazuri, capacitatea de detoxifiere a organismului este depășitǎ. Colonul, ficatul, rinichii, plămânii, pielea nu mai reușesc sǎ reducă eficient toxinele pe fondul alimentaţiei dezechilibrate, al stresului și poluǎrii, de aceea detoxifierea devine o necesitate.

Toxinele se acumuleazǎ în organism și, dacǎ nu urmǎm o curǎ de detoxifiere, apar mai intâi balonǎrile, flatulenţa, digestia proastǎ, tranzitul intestinal lent, constipaţia, apoi creșterea în greutate, alergiile, tulburǎrile de concentrare, durerile de cap, stǎrile depresive, mirosul neplăcut al corpului, halena.

Detoxifierea este procesul natural de reducere a toxinelor din organism.

Despre detoxifiere se știe încǎ din Egiptul Antic. Medicii vorbeau atunci despre detoxifiere, aratându-le pacienţilor cǎ bolile însoţite de dureri și oboseală nu pot fi tratate fǎrǎ o curǎ de detoxifiere.

Statisticile medicale aratǎ cǎ mii de oameni suferǎ de constipație, aciditate, durere de stomac, paraziți intestinali, colon iritat, fisuri anale și obezitate. Pentru a scǎpa de ele, ei recurg la medicamente, laxative, colonoscopii, intervenții chirurgicale, dar nu întotdeauna obțin rezultatele dorite.

În plan psihologic forma de manifestare poate fi o iritabilitate trecătoare, insomnie sau, mai rău, depresie, însă fenomenul este identic: o încărcare a fiinţei cu toxine (de data aceasta psihice), care duce la îmbolnăvire. Cum nu ne putem izola într-un loc unde apa şi aerul să fie limpezi şi curate, unde stresul vieţii cotidiene nu ne mai ajunge, soluţia cea mai eficace este să ne despovărăm cât mai repede de toate impurităţile şi resturile adunate, fiinţa noastră regăsindu-şi astfel echilibrul.

În zilele noastre, cura de detoxifiere este și un nou trend pentru frumusețe. Staruri de la Hollywood, cum ar fi Cindy Crawford sau Oprah, au făcut din detoxifiere un mod de viaţǎ. Acestea folosesc curele de detoxifiere și, în special, curele de curǎţire a colonului, ca metodǎ de prevenire a bolilor, dar și ca metodǎ de înfrumuseţare, de pierdere a kilogramelor în plus.

Fiinţa umanǎ este un tot indisociabil, este o unitate trup-suflet-spirit. Pentru înţelepţi, omul nu este numai corpul fizic, ci și un corp energetic, un corp emoțional, un corp mental și un spirit.

Mult timp, medicina alopatǎ a privit corpul omenesc doar ca pe un mecanism, ale cǎrui piese se uzeazǎ și trebuie reparate sau înlocuite în mǎsura în care este posibil. Acum și medicii alopați au început sǎ înțeleagǎ cǎ sǎnǎtatea trupului este determinatǎ în mare masurǎ de procesele mentale, de stǎrile noastre sufletești, de ceea ce credem despre viaţǎ și mai ales despre noi înșine, atât la nivel conștient, cât și subconștient. Medicina acceptǎ la aceastǎ orǎ faptul cǎ toate bolile au cauze psiho-somatice. Acest lucru reprezintǎ o schimbare fundamentalǎ. Înainte, doctorul era expertul și vindecǎtorul, iar pacientul era un receptor pasiv, care spera cǎ medicul are răspuns la toate. Acum însǎ, încetul cu încetul, este recunoscut faptul cǎ atitudinea pacientului în faţa bolii este de o importanţǎ crucialǎ.

Constantine Hering – părintele homeopatiei americane (1800-1880) – a definit acum multă vreme una dintre legile vindecării, care stă și astăzi la baza terapiei homeopate, ea fiind valabilă dealtfel în cazul tuturor terapiilor naturale. Cunoscută sub numele de Legea vindecării a lui Hering, ea se bazează pe ideea că de-a lungul vieții acumulăm în organism diferite toxine care, dacă nu sunt corect scoase din corp, vor tinde să creeze probleme de sănătate. Legea vindecării pe care Hering a enunțat-o sună astfel:

  1. Vindecarea începe de sus în jos – adică din minte și psihic către trup.
  2. Vindecarea apare din interior către în afară – corpul trebuie ajutat să îndepărteze acumulările toxice și nu trebuie obstrucționată această acțiune purificatoare, chiar dacă apar fenomene neplăcute asociate cu detoxifierea. După ce procesul de detoxifiere s-a încheiat corpul începe să se autoregleze în mod natural. Ajutat astfel, organismul se vindecă prin îndepărtarea cauzei tulburărilor și nu prin suprimarea simptomelor. Tratarea exclusivă a simptomelor unei tulburări nu face decât să suprime și mai mult scoaterea din organism a toxinelor, paraziților, germenilor de tot felul situați mai ales în tractul digestiv și atunci apar complicații și accentuări ale diferitelor probleme de sănătate.
  3. Vindecarea apare în ordinea inversă în care au apărut diferitele simptome sau boli – prin urmare procesele de reechilibrare și vindecare prin mijloace naturale vor tinde să reactiveze uneori tulburări mai vechi ce nu erau vindecate, ci doar obstrucționate să se manifeste. Astfel procesele de reechilibrare și regenerare pot fi precedate uneori de un oarecare ¨tumult¨ organic ce denotă curățarea din profunzime a diferitelor elemente nocive (tensiuni, substanțe toxice, dezechilibre diverse).

Așadar, dacă vrei să te simti bine în corpul tău, curele de detoxifiere sunt o soluție obligatorie.

Scopul principal al siteului DrDetoxifiere.ro, este să vă informeze corect detoxifierii organismului, a colonului și a ficatului, și să vă îmbunătățească starea de sănătate, dar DrDetoxifiere.ro nu vrea să înlocuiască sfatul unui medic specialist.