Detoxifierea Organismului

De ce să ne detoxifiem?

Despre detoxifiere și cure de slăbire auzim tot mai des. Însă, detoxifierea nu este o simplă tendință a vremurilor noastre și în niciun caz nu trebuie confundată cu o cură de slabire. Detoxifierea este un proces necesar organismului. Pentru organismul nostru ea reprezintă o perioadă de repaus în care îi oferim posibilitatea să consume excesul de energie, îl scutim de tot ce înseamna digestie. Ca să înțelegem mai bine, trebuie să precizăm că digestia și metabolizarea substanțelor hrănitoare presupun un consum de 70, 80 la suta din energie. Dacă scutim organismul de acest efort, el poate folosi energia în alte scopuri.

Pentru a realiza cele de mai sus perioada de detoxifiere trebuie să aibă loc în mod normal de doua ori pe an, primavara și toamna. De ce? Pentru că acestea sunt momentele când metabolismul nostru se schimbă radical. Trecerea de la alimentația din timpul iernii, care este una bogată în grasimi și fainoase, la alimentația de vară are nevoie de o perioadă de acomodare. La fel se întâmplă și toamna cand pregătim organismul pentru hibernare, adică să-i dăm legume, care sunt din plin în acest anotimp, tocmai ca organismul să poată face o curațire. Cura de detoxifiere clasic durează 3, 5 sau 7 zile.

Persoanele care sunt atent preocupate de echilibrul organismului lor pot realiza aceasta detoxifiere săptămânal prin alegerea unei zile în care vor consuma exclusiv legume și fructe crude, sucuri obținute din acestea prin stoarcere efectivă, nu cumparate din comert. O dată pe luna se poate face și o zi de apă și alte lichide (ceaiuri, cafea, sucuri naturale). Dar aceste zile nu trebuie impinse la extrem deoarece, dacă obișnuim organismul să proceseze numai alimente pasate și/sau lichide, cu siguranță vom avea un anumit disconfort atunci când trecem brusc la o alimentație solidă. Pe de alta parte, este importantă și cantitatea și aportul de calori din aceste lichide. De exemplu, organismului îi este greu să digere 3000 de calorii, chiar dacă ele provin din legume și fructe, sucuri sau alte lichide. Îi facem rău de doua ori.

Fiecare dintre noi avem unele slăbiciuni alimentare, unii mai multe, alții mai puțină. Detoxifierea înseamnă și un pic de disciplină. Dacă ne organizăm astfel încât să îi facem loc în viața noastră în mod regulat, atunci și abundența alimetara poate deveni o normalitate, un fapt pe care îl putem accepta și căruia putem spune că i-am găsit o rezolvare. Importanța este sănătatea organismului nostru.

Ce este detoxifierea?

Curele de detoxifiere, urmate după principii sănătoase, pot avea un impact extrem de benefic asupra sănătății tale. Dacă este prima dată când doriți să urmați o astfel de cură, atunci trebuie să aflați câteva lucruri esențiale despre cum să procedați corect în dezintoxicarea, în siguranță și în mod sănătos, al organismului.

Trebuie să știți în primul rând ce este, de fapt, detoxifierea. Dezintoxicarea sau detoxifierea se referă la reducerea substanțelor toxice din organism, prin sânge. Corpul uman are o funcție de detoxifiere naturală, prin intermediul ficatului, rinichilor și a tractului gastro-intestinal inferior. Pe aceasta trebuie să o exploatăm pentru a aplica proceduri sănătoase de detoxifiere.

Prima regulă înainte de a procesa la rețete de detoxifiere constă în înțelegerea modului în care organismul uman se curăță.

Corpul nostru este expus permanent la o mulțime de toxine și chimicale provenite din toate mediile: propriile noastre case, aerul pe care îl respirăm, dar mai ales din produsele alimentare pe care le consumăm, etc. În special alimentația de zi cu zi include nenumarate, și neștiute, produse procesate, zaharuri și grăsimi nesănătoase, în zilele noastre mai mult decât în alte vremuri. Acesți factori, alături de alți contribuitori, precum boli și afecțiuni, alcoolul, tutunul, medicamentele, chiar și supra-alimentarea, pot destabiliza si dezechilibra procesul natural de detoxifiere al organismului (prin “căile” menționate mai sus).

Nenumaratele studii în domenii arată că nu întotdeauna organismul nostru este capabil să curețe singur o așa mare varietate de toxine și chimicale pe care noi le ingerăm în fiecare zi. Astfel se face că toxinele se acumulează în voie în celule, sânge, țesuturi, organe (colon, ficat și creier), și, ce este mai rău, rămân depozitate acolo pentru o perioadă de timp nedeterminată. Astfel se pot justifica tot felul de probleme de sănătate care nu au o cauză aparentă.

Organismul ne spune singur când are nevoie de detoxifiere

La fel cum orice alt sistem are nevoie de curățare și întreținere, și organismul uman are nevoie de același lucru, și în cazul lui se numește detoxifiere. În special dacă în alimentație predomină grăsimile sau uleiuri hidrogenate, zaharul rafinat sau făina, produsele light sau dacă urmați tratamente medicamentoase, trebuie să faceți curat în urma celor peste 14.000 de chimicale existente în astfel de produse.

Cercetările ne arată că 90% dintre îmbolnăviri și boli sunt datorate unui colon murdar, înfundat cu reziduri metabolice.* Vestea bună este că organismul nostru are propria inteligență și știe să ne spună când are nevoie să fie curățat. În urma unor cercetări s-a ajuns la concluzia că oboseala, durerile de cap, acumulările de gaze, balonarea, constipația, indigestiile sau creșterea anormală în greutate se datorează, în mare parte, acumulării de toxine în zona colonului. Cercetările de ultimă oră înclină asupra legăturii dintre acumularea de toxine și creșterea în greutate, mai ales în ce privește grăsimea de pe burtă și dimensiunea taliei. De asemenea când observăm cu ochiul liber că fiecare gram de mâncare ingerat se depune în zonele cu probleme sub forma de grăsime este un mare semn de alarmă tras de organism că ceva nu este în regulă.

Semnele pe care le dă organismul atunci când a acumulat prea multe toxine și are nevoie de detoxifiere sunt următoarele:

 • stare de oboseală și lipsă de energie aparent nejustificate;
 • senzația de ceață în gândire, lipsă de concentrare și/sau o memorie mai slabă;
 • pofta relativ permanentă și consumul efectiv de dulciuri;
 • dureri inexplicabile și subite în abdomen, uneori și de mai multe ori pe zi;
 • somnolența imediat după mese, senzații de balonare;
 • indigestii sau reflux acid dupa mese;
 • supraponderalitate;
 • greutate în efectuarea exercițiilor sport sau activităților fizice;
 • ușurința cu care apar infecțiile, mâncărimile sau ciupercile;
 • dureri ale articulaților sau rigiditatea organismului;
 • nevoia de a administra stimulente sau sedative;
 • dureri frecvente de cap;
 • respirație urât mirositoare și transpirație frecventă;
 • stări de depresie sau schimbări bruște de comportament;
 • diverse alergii la mâncare sau probleme dermatologice;
 • semne de îmbătrânire prematură;
 • predispoziția de a consuma produse tip fast-food, prăjeli sau mâncăruri semi-preparate mai des de trei ori pe săptămână;

Dacă tuturor acestora le adăugăm obisnuința de a fuma, de a consuma alcool si alte substanțe nocive, cu siguranță aveți toate motivele posibile pentru a da un restart organismului printr-o cură de detoxifiere.

Cum detofixiem organismul?

Ideal este să defalcați programele de detoxifiere a organismului în programe de dezintoxicare ale organelor specifice, cum ar fi:

 • detoxifierea plămânilor
 • detoxifierea colonului
 • detoxifiera pielii
 • detoxifierea rinichilor și căilor urinare
 • detoxifierea ficatului

Detoxifierea colonului, rinichilor și a ficatului au rolul lor aparte în buna funcționare a organismului, deoarece aceste organe procesează și scot afară din organism toxinele, de unde și importanța crescută a curelor de detoxifiere ale lor. De aceeea și noi vom face referire în mod special la acestea.

Detoxifierea colonului

Pentru o mai bună funcționare a organismului, tractul gastrointestinal trebuie să fie curățat periodic și în mod corespunzator, astfel încât să poată curețe deseurile din organism mai eficient. Daca tractul gastrointestinal nu funcționează la parametri normali, apar acumulări de deseuri toxice in organism. Iar un tract gastrointestinal care nu este corect “curățat” este mediul perfect care favorizeaza creșterea chisturilor, polipilor și adenoamelor.

Prin curățarea stomacului și a intestinelor (intestinul gros și intestinul subțire) se restabilește funcționarea la parametri optimi a acestor organe. De asemenea, se normalizează aciditatea și alcalinitatea din tractul gastrointestinal, bacteriile daunatoare si drojdiile fiind îndepărtate. În schimb, este favorizată dezvoltarea bacteriilor benefice.

Detoxifierea colonului ajuta, de asemenea, la vindecarea ulcerațiilor și a altor probleme de tesut din organism.* Există mai multe plante și alimente care ajută la detoxifierea colonului.

Rădăcina de păpădie este una dintre plantele medicinale pe care le puteți folosi în detoxifierea tractului gastrointestinal. Această plantă conține insulina folosită de bifidobacteria, o bacterie bună care trăiește în intestine. Se consumă sub forma de ceai. Totodată, rădăcina de păpădie ajută la detoxifierea ficatului.

Consumul de lichide sub formă de apă plata, sucuri de fructe, sucuri de legume și ceaiuri de plante este esential pentru o detoxifiere de succes a colonului. Concomitent va trebui să reduceți consumul de produse din carne și cereale, dar și consumul de țigări.

Psyllium este o fibră solubilă, care formează un gel voluminos în interiorul intestinelor, ajutând la “evacuarea” mai rapidă a fecalelor. Acest gel contribuie la reglarea fluxului de materiale reziduale. Reducerea timpului de tranzit previne constipatia și ajută de asemenea colonul, în “evacuarea” toxinelor și substantelor xenobiotice, care se acumuleaza in interiorul tractului gastrointestinal.*

Argila în combinație cu apa formează un material care se umflă și creeaza spații poroase între particulele de argilă. Aceste spații goale acționează ca un burete care absoarbe toxinele, aflatoxinele, pesticidele și ierbicidele prezente în interiorul tractului gastrointestinal. O parte din pesticidele și ierbicidele sedintementate în tractul gastrointestinal sunt ingerate, din păcate, chiar din fructele și legumele contaminate și consumate.

Detoxifierea rinichilor și a căilor urinare

Rolul rinichilor consta în filtrarea toxineleor și rezidurilor de la nivelul fluxului sanguin. Deoarece toxinele prezente în organism în cantități mari pot afecta buna funcționare a acestuia, este crucial să ne îngrijim de curățarea lor periodică prin cure de detoxifiere. Astfel vom avea rinichi sănătoși și un corp sănătos.*

În lipsa unui regim alimentar echilibrat, a apei potabile de calitate și a perioadelor de detoxifiere, toxinele se vor acumula și pot afecta nu doar funcționarea rinichilor, dar și a ficatului și organelor vecine.

Nu este delor greu să curățați rinichii și, ca majoritatea proceselor de detoxifiere, nu necesită un număr foarte mare de ingrediente. De fapt, simpla hidratare a organismului reprezintă un prim pas enorm către o detoxifiere eficientă. Cu cât beți mai multă apă cu atât mai multe toxine se vor emana prin urină și pori. Însă există fructe din care putem obține băuturi natulare care eficientizeaza detoxifierea.*

Sucul de merișor este renumit pentru ajutorul dat tractului urinar pentru o bună funcționare a lui. Anii de cercetări au demonstrat in nenumarate rânduri că merișorul luptă eficient împotriva infecțiilor tractului urinar.* Acest efect apare în principal că urmare a scăderii aderenței bacteriilor de vezică urinară și uretră. De asemenea, sucul de merișor este eficient în curățarea exesului de oxalat de calciu, unul dintre factorii principali care provoacă apariția pietrelor la rinichi. Atunci cand cumpărați suc de merișor, alege întotdeauna tipurile care sunt certificate din punct de vedere organic, fără zahăr, fără conservanți sau fără arome artificiale. Astfel recomandăm sucul de merișor preparat acasă.

Sucul de sfeclă conține betaină, un element nutritiv foarte benefic care are capacitatea de a mări aciditatea urinei. Astfel fosfatul de calciu și acumularea de struvit de la nivelul sistemului renal sunt externalizate. În plus, betaina are calități antioxidante uimitoare. Îndepărtarea acumulărilor de calciu de la nivelul rinichilor nu numai ca duce la o îmbunătățire a funcției renale, dar previne și apariția pietrelor la rinichi.*

Sucul de lămaie crește considerabil nivelul de citrat din urină, ceea ce descurajează considerabil formarea pietrelor la rinichi. Curele de detoxifiere cu suc de lămâie sunt eficiente: stoarceți 4-5 lămâi într-un litru de apă rece și beți.

Sucurile de legume precum țelina, castravete, dovlecel, salată verde, morcovi, varză, spanac sau sucurile de fructe (mere, portocale, pere, ananas, piersici) au un efect pozitiv asupra sistemului renal.* Alegând două sau mai multe din fructele enumerate, veți combina puterea nutritivă a fructelor și legumelor într-o singură băutură. Sucul de legume și fructe este bogat în antioxidanți și substanțe nutritive necesare în lupta cu toxinele.*

Detoxifierea ficatului

Ficatul are un rol esențial în lupta cu toxinele și substanțele care provoacă o varietate de alergii în organism.

Un ficat este sănătos dacă i se oferă prin alimentație antioxidanții necesari procesului de detoxifiere. Aceștia provin din nutrienți precum extractul de lapte de ciulin, vitaminele A, C, E, seleniu, beta-caroten. Aceștia sunt antioxidanți foarte puternici care împactează în mod pozitiv detoxifierea ficatului.

Complexul Vitamine B ajută de asemenea la detoxifierea ficatului. Vitamina B6, acidul folic și vitamina B12 sunt produse nutriționale aparte care asigură o detoxifiere optimă și îmbunătățesc funcția hepatică și pe cea a metabolismului lipidic.*

Legumele precum broccoli, varza de Bruxelles, varza și conopida sunt importante în detoxifierea ficatului. Colina (vitamina B8) în mod deosebit este necesară în metabolizarea grăsimilor.

Aminoacizii metionina și cisteina au un conținut ridicat de sulf care protejează ficatul și ajută la transformarea toxinelor liposolubile în compuși hidrosolubili, care pot fi îndepărtați ulterior prin urină.

Fructele și legumele proaspete sunt o sursă sigură și inepuizabila de vitamina C și glutation. Acestea sunt esențiale pentru detoxifiere; iar vitamina C ajută, la rândul ei, la reducerea considerabilă a apariției efectelor secundare ale detoxifierii, cum ar fi greața ți durerile de cap.

Tipuri de detoxifiere

Dieta este cel mai frecvent mijloc de detoxifiere, prin utilizarea de plante sau ceaiuri în alimentația zilnică, sau alte metode, mai radicale, ca hidroterapia colonului, curatarea organismului prin post negru, etc. Orice metode ați alege, procesul complex de detoxifiere trebuie să fie întotdeauna facut sub supraveghere și ingrijire medicală.

Detoxifiere pe cale naturală

Regulile unei diete de detoxifiere sunt moderația și creșterea susținută a aportului de legume și fructe. Modalitate de detoxifiere recomandată de specialiști este cea facută pe cale naturală, printr-o alimentatie adecvată.

Arma secreta este consumul de legume și fructe și apă (cel putin doi litri pe zi). Primul efect pe care îl veți observa va fi o piele mai luminoasă și va vei simți mai sănătos/sănătoasă.*

Diete populare de detoxifiere:

 • dieta de detoxifiere pe bază de plante
 • dieta de detoxifiere pe bază de lămâie
 • dieta de detoxifiere pe baza ceaiului de tumeric
 • dieta de detoxifiere pe bază de fructe proaspete
 • dieta de detoxifiere pe bază de supe de legume
 • dieta de detoxifiere pe bază de fructe și legume cu multe fibre

Detoxifierea ficatului

 1. Indiferent de tipul de cura ales, este bine ca în timpul procesului de detoxifiere să beți limonadă zilnic. Nu mai mancați junk food, deloc si daca tot suntem la lista neagră, mai adaugati pe ea alcoolul, zaharul, tigarile, cafeina și sucurile acidulate. Veți experimenta o stare de bine care vă va convinge să renunțați la aceste vicii definitiv. După trei zile organismul va fi ca nou*.
 2. Nicio dimineață fără mic dejun. Preferabil să consumați ouă deoarece conțin cisteină, un amino acid care ajută la neutralizarea compușilor toxici din organism, în special din ficat, ți ajută la formarea unui compus antioxidant. Pe lângă omletă, mai puneți pe masă și citrice, care sunt pline de antioxidanți. Dacă acestea lipsesc, puneți o felie de lămâie în ceai și câteva de portocală pe farfuria cu ouăle și ați obținut o porție bună de enzime și de glutanion (arme puternice împotriva cancerului).*.
 3. Consumați fibre. Legumele crucifere precum broccoli, conopida, varză, rucola și kale sunt pline de fibre te ajută să reduci din toxine. În plus, previn cancerul.*
 4. Supele sunt la putere, așadar consumați multe supe de linte și de fasole. Acestea furnizează o cantitate importantă de zinc, care ajută digestia și ficatul să funcționeze la parametri optimi.*
 5. Beți smoothie-uri cu iaurt. Culturile de probiotice, precum cele din iaurt grecesc, asigură sănătatea intestinelor, esentială pentru ca organismul să reducă din toxine în mod natural.*
 6. Folositi fulgi de ovăz în mâncăruri. Cu o cantitate generoasa de antioxidanți și fibre solubile, fulgii de ovăz îmbunătățesc funcțiile sistemului imunitar, ajută organismul sa lupte împotriva infecțiilor și reducă toxinele din intestin.*

Patru ingrediente pe care să le adaugi în apă pentru o detoxifiere de succes

Am menționat deja că o modalitate simplă de a reduce toxinele din corp este consumul a cât mai multă apă, cel puțin doi litri pe zi. Dar să nu credeți că nu știm că la un moment dat intervine și  senzația de gata, mi-a ajuns. O soluție pentru a nu vă lăsa păgubași este să dați puțin gust apei și puteți face aceasta adăugând câteva ingrediente care nu doar că vor schimba gustul banalei ape, ci vor spori efectul urmărit prin detoxifiere.

Este preferabil să lăsați ingredientele să se imprietenească peste noapte.

Apa cu lămâie este o băutură cu un puternic efect detoxifiant pentru că sucul de lămâie ajută la curățarea și alcalinizarea organismului. Adăugați o felie de lămâie într-o cană mare cu apă sau, pentru un gust mai intens, stoarceți direct puțină zeamă de lămâie în pahar.

Menta conferă un gust ușor dulceag apei și ajută la digestie.

Apa cu castravete servește și altor scopuri decât cele de spa. Câteva felii de castravete vor ajuta foarte mult la hidratarea organismului. În plus, veți beneficia de proprietățile antiinflamatorii ale castraveților.

Ghimbirul are o rădăcina aromată și ușor iute, ajutând astfel la digestie și reducerea toxinelor. Veți avea nevoie doar de puțin ghimbir pentru un gust plăcut.

Dacă vreți să mergeți și mai departe, puteți combina câte puțin din ingredientele de mai sus pentru rețeta perfectă de băutură detoxifiantă. Astfel, în jumătate de litru de apă adăugați trei felii de castravete, zeamă de la un sfert de lămâie, câteva frunze de mentă și puțin ghimbir răzuit. Păstrați sticla peste noapte în frigider și beți a doua zi.

Suplimente alimentare pentru detoxifiere

O altă variantă pentru detoxifiere este să apelați la suplimente alimentare, și acestea pe bază de plante și substanțe naturale.

Spirulina este indicată ca sursă naturală de detoxifiere și asigură necesarul zilnic de proteine, vitamine, minerale. În plus, studiile au arătat că, dacă este consumată cu regularitate, prelungește viața, păstrează armonia organismului și întreține intelectul.*

Este un supliment nutrițional ecologic pur care intervine în reglarea tuturor funcțiilor organismului: reglează metabolismul și activitatea sistemului endocrin, are rol antioxidant și regenerant, accelereaza procesul de vindecare; fortifică sistemul imunitar și crește rezistența organismului la infecții și multe altele.*

Aloe Vera, este o plantă care contribuie la funcționarea normală a metabolismului și a sistemului imunitar, susține procesele de detoxifiere la nivel hepatic și sangvin, conferind organismului starea de bine, ajută la funcționarea normală a sistemului nervos, susține sănătatea ficatului și funcția colecistului.*

Acai Berry este un antioxidant care stimulează metabolismul lipoproteinelor: reduce nivelul LDL, crește nivelul HDL. Este antiinflamator, imunomodulator, reduce senzația de foame datorită indicelui glicemic scazut și, pentru ceea ce ne interesează prin prezenta lucrare, este detoxifiant digestiv și încă unul bun.*

Suplimentele naturale obținute prin combinarea mai multor plante s-au dovedit a fi eficiente pentru curățarea colonului în cure de detoxifiere de maxim 3 luni. În compoziția lor intră de obicei: syllium, semințe de in, coriandru, crușin, rozmarin, ghimbir,  lemn dulce, anason, fenicul, chimion, senna, busuioc, hibiscus, mentă, aronia.

Alte soluții de detoxifiere

Gel cu microfibre este considerat tot un supliment alimentar compus din apă, fibră alimentară din celuloză microbiană, ceai verde, multivitamine, vitamina C, coajă de strugure albastru. Acestea actionează la nivelul intestinului gros unde se produce de fapt detoxifierea organismului.

Populară în Statele Unite, hidroterapia colonului este o metodă de detoxifiere nedureroasă, posibilă acum și la noi în țară. Cu ajutorul apei filtrate, specialiștii îndepărtează depunerile de pe pereții intestinali. În acest mod sunt îmbunătățite mai ales funcțiile aparatului digestiv. Pentru beneficii maxime, hidroterapia trebuie însoțită de o dieta fără legume și fructe crude care fermentează. În mod normal se pot face două astfel de proceduri pe an, iar în caz de constipație cronică se poate merge până la patru.

Sunt specialiști care nu recomandă această procedură deoarece îndepartează și flora bună, nu doar flora rea. Însă flora bună poate fi refacută cu ușurință cu ajutorul probioticelor.

Postul negru este o procedură extremistă de detoxifiere, însă rămâne una eficientă. Condiția este ca fiecare persoană să își cunoască limitele organismului și să nu exagereze cu astfel de măsuri radicale atâta timp cât știu că organismul lor nu le tolerează. Postul negru în detoxifiere nu este același lucru cu postul negru din credința ortodoxă care cere privarea organismului de la orice fel de alimente, inclusiv apa. În detoxifiere apa este esențială pentru curățarea organismului și odihnirea anumitor organe cheie.

Efectele benefice ale detoxifierii

Stilul de viață încărcat dus în prezent de marea majoritate a oamenilor îi împiedică pe aceștia să mănânce sănătos, să aibă activitate fizică, să trăiască într-un mediu nepoluat. Varietatea de mâncăruri procesate și alimente pline de aditivi, care sunt mai accesibile atât ca expunere pe piață cât și financiar, contribuie într-un mod alert la depozitarea toxinelor în organism.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru devine suprasaturat de aceste toxine care împiedică buna funcționare a organismului. Tocmai de aceea recomandăm ca soluție pentru rezolvarea multor probleme ale organismului, care aparent nu au nicio cauză - detoxifierea.

Multe dintre aceste toxine provin din alimentație, administrarea de medicamente și mediul poluat, iar în interiorul organismului, grăsimile, în special cele oxidate și colesterolul, radicalii liberi și alte molecule dăunătoare acționează ca și toxine. Pentru a elibera corpul de acestea trebuie să facem cure de detoxifiere.

Chiar și atunci când alimentația este naturală, dacă organismul este supraîncărcat cu toxine nu vom obține rezultate foarte bune. De aceea, este important ca fiecare program de îmbunătățire a sănătății să înceapă cu un program de detoxifiere. Administrarea periodică a unei cure de detoxifiere face minuni pentru sănătatea noastră.

Reamintim ca detoxifierea este procesul de neutralizare, transformare și curățare a toxinelor din organism. Corpul nostru știe să parcurga singur aceste etape atata timp cât noi îi lăsăm răgazul să o facă. Aceasta înseamnă că trebuie să alegem perioade scurte de timp în care să nu mai dăm organismului nimic să proceseze sau îl ajutăm cu combinații pe bază de plante. Din motive enunțate mai sus, apa rămâne esențială în detoxifiere, tocmai de aceea ea nu va fi îndepărtată, dimpotrivă va fi consumată cu mare lăcomie.

Efectele benefice ale curelor de detoxifiere pot fi sesizate imediat și acestea sunt: îmbunătățirea aspectului pielii, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea digestiei, creșterea rezistenței sistemului imunitar și per total o stare de bună dispoziției - toate pentru o sănătate mult îmbunătățită și durabilă.

Despre autori

Prin acest ghid oferim sănătate cititorilor prin curățarea celor 16m de tract gastro-intestinal și detoxifierea organismului, două lucruri care aduc confort și sănătate indiferent ce mănânci în timpul anului. La scrierea ghidului au contribuit experţi din domeniul sănătăţii şi sute de mii de persoane care folosesc periodic tehnici naturiste de purificare a organismului.

Succesul metodelor dezvăluite în ghidul Cure Personalizate pentru Detoxifierea și Curățarea Organismului se datorează faptului că sunt 100% naturale și deși au trecut testul timpului, unele fiind folosite de mai bine de 100 de ani, au fost actualizate pentru a scoate din organism rezidurile produse de alimentația din ziua de azi.

 • Publicăm articole de specialitate, care au parte de recunoaştere.
 • Ghidul este comercializat peste tot în lume. În curând va fi disponibil și în limba maghiară.
 • Colaborează cu noi personalităţi recunoscute, medici specilişti şi experţi ale unor specializări.
 • Curele noastre sunt preparate 100% din materii prime naturale.
 • Sfaturile noastre și metodele descrise în ghidul Cure Personalizate pentru Detoxifierea și Curățarea Organismului - FUNCȚIONEAZĂ. Dovezile principale sunt părerile cititorilor, o parte validate de câtre notar.
 • Satisfacţia cumpărătorilor noştrii este garantată 100%.
 • Cartea s-a vândut în peste 8000 exemplare în librării și online, anul trecut.

*DISCLAIMER: Informațiile de pe acest site, sau din materialele prezentate/promovate pe site nu vor să înlocuiască sfaturile unui medic specialist. Recomandăm cu tărie consultarea unui medic specialist înainte de a lua orice decizie cu privire la sănătatea dvs, indiferent că este vorba despre curățarea tractului gastrointestinal, detoxifiere sau afecțiuni/boli. Rezultatele prezentate pe site diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul, de aceea dvs puteți obține rezultate diferite. Vă rugăm înainte de a lua orice decizie consultați un medic specialist.