Dupǎ ce alimentele au fost descompuse, urmeazǎ absortia de cǎtre organism a materialelor de construcţie, combustibililor și a altor compuși. Aceste elemente componente sunt transportate de fluxul sanguin pânǎ la celule, care le folosesc pentru energie, stimulare construire şi regenerare sau le stochează pentru utilizare ulterioară. Absorbţia se produce prin vili sau vilozităţi[1] (formaţiuni cu aspect de deget, prezente pe suprafaţa anumitor membrane) şi mici pori amplasaţi de-a lungul membranelor mucoase ale intestinului gros şi intestinului subţire.
Absorbţia ar trebui să fie un proces simplu, la majoritatea indivizilor, intestinele ajung să se încarce cu o substanţă de consistenţa cauciucului, denumită placă mucoidă. Această placă densă, care se dezvoltă în tractul gastrointestinal, este formată din gluten, mucus, proteine străine şi alţi produşi secundari rezultaţi din descompunerea alimentelor, care acţionează mai mult ca un clei decât ca substanţă nutritivă!
Zaharurile şi cerealele rafinate, carnea şi produsele lactate sunt alimentele direct răspunzătoare de formarea acestei plăci. Această „placă mucoidă” blochează absorbţia corespunzătoare a elementelor nutritive din alimentele de către organism.
[1] Morse Robert, Sa traim sanatos fara toxine, Editura Paralela 45, 2005, pag.16
*DISCLAIMER: Informațiile de pe acest site, sau din materialele prezentate/promovate pe site nu vor să înlocuiască sfaturile unui medic specialist. Recomandăm cu tărie consultarea unui medic specialist înainte de a lua orice decizie cu privire la sănătatea dvs, indiferent că este vorba despre curățarea tractului gastrointestinal, detoxifiere sau afecțiuni/boli. Rezultatele prezentate pe site diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul, de aceea dvs puteți obține rezultate diferite. Vă rugăm înainte de a lua orice decizie consultați un medic specialist.
Comentarii recente