De ce este Detoxifierea Importantă în Zilele Noastre

Detoxifierea devine o necesitate atunci când apar stări de oboseală nejustificate, balonări şi tulburări digestive. Reducerea toxinelor din organsim ar trebui să înceapă cu intestinul gros şi să continue cu ficatul şi cu rinichii.

Medicii susţin că multe probleme de sănătate (de exemplu, migrenele, psoriazisul) ar putea fi prevenite prin simpla reducere a toxinelor din organism la intervale regulate de timp, recomandabil o dată la două sau la patru luni. Specialiștii avertizează asupra faptului că, zilnic, suntem asaltaţi de patru tipuri de toxine:

  • toxinele de origine fizică (climatul, radiațiile, lumina, câmpurile electromagnetice) care fac din detoxifierea organismului o necesitate;
  • toxinele cu origine chimică (poluarea, produsele cosmetice, insecticidele, medicamentele) care ne obligă să urmăm o cură pentru detoxifierea organismului periodic.;
  • toxinele cu origine biologică (bacteriile, ciupercile, virusurile, alimentele, deșeurile metabolice) care cresc nevoia unei cure pentru detoxifierea organismului;
  • toxinele cu origine psihologică (stresul, bolile psihosomatice) care sunt de asemenea condiții care ne fac să ne gândim la detoxifierea organismului.

Este foarte important sǎ înțelegem mecanismul acumulǎrii toxinelor și efectele negative ale acestui fenomen pe care este greu sǎ-l evităm asupra corpului și minții noastre. Mecanismele de excreție (implicate în detoxifierea organismului) pot lupta contra acestor agenți nocivi pentru un timp. Pe termen lung însă, în lipsa unor măsuri concrete luate pentru detoxifierea organismului, toxinele se acumulează și afectează metabolismul. Scăderea imunității, problemele nervoase, respiratorii, hormonale, musculare sunt exemple ale tulburărilor care apar pe fondul acumulării toxinelor și al lipsei unei cure de detoxifiere a organismului.

În mod natural, organismul ar trebui să reducă din aceste toxine prin intermediul colonului (intestinul gros), rinichilor, plămânilor şi al pielii. Însă, din cauza unui stil de viaţă dezechilibrat, aceste organe nu mai reuşesc să-şi ducă la îndeplinire sarcinile. De altfel, există o serie de semne care arată incapacitatea organismului de a scoate afară singur reziduurile. Printre  ele se numără stările de balonare, constipaţia, digestia dificilă, problemele respiratorii şi cutanate. Prin urmare, detoxifierea organismului trebuie stimulată.

Să vedem câteva motive importante pentru care detoxifierea periodică a organismului a devenit o necesitate în zilele noastre:

  • multe dintre fructele și legumele pe care le mâncăm zilnic sunt stropite cu pesticide și ierbicide, substanțe care afectează mecanismele implicate în detoxifierea organismului;
  • pâinea, biscuiții, dulciurile sunt pline de E-uri (conservanți, amelioratori, îndulcitori), care accentuează nevoia urmării unei cure pentru detoxifierea organismului;
  • detoxifierea organismului este obligatorie pentru că mâncăm carne provenită de la animale hrănite cu hormoni de creștere și tratate cu antibiotice ;
  • margarina se găsește ascunsă în majoritatea alimentelor din comerț, iar peștele este contaminat cu mercur. Astfel, ne intoxicăm fără să ne dăm seama, detoxifierea organismului fiind cu atât mai necesară ;
  • gătim în vase din aluminiu, apa potabilă conține aluminiu, pesticide și alte chimicale. Medicamentele, vaccinurile antigripale conțin numeroase substante toxice. Toate acestea fac din detoxifierea organismului o obligație pentru omul secolului nostru;
  • folosim cosmetice, produse de îngrijire corporală, detergenți plini de substanțe toxice. Respirăm zilnic emisii industriale, gaze de eșapament care conțin mercur, antimoniu, arsen, cadmiu. Plombele dentare din amalgam conțin mercur, care provoacă migrene și stări de agitație. In aceste condiții, detoxifierea organismului este mai mult decât necesară ;
  • organismul produce chiar el unele toxine (radicali liberi), deșeuri celulare. Aceste toxine provin din degradarea alimentelor de către corp. Dacă sunt în exces, toxinele acționează ca o otravă asupra țesuturilor și organelor și nu mai pot fi îndepărtate. De aceea, detoxifierea organismului prin cure periodice este obligatorie.

Observăm așadar că mediul în care trǎim este supraîncǎrcat de substanţe toxice care pǎtrund în organism prin aerul inspirat, prin mâncare și apǎ. Chiar și corpul nostru produce deșeuri metabolice toxice care trebuie reduse pe cât de mult posibil pentru a ne menţine sǎnǎtatea și forţele vitale. Corpul hrǎnit corect reduce în mod natural din aceste toxine prin plǎmâni, piele, rinichi și intestinul gros (colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare nesǎnǎtoase și a altor factori, depuraţia organismului încetinește și toxinele se acumuleazǎ.

Toxinele sunt definite ca fiind substanţe otrăvitoare, periculoase pentru organism, care pot afecta echilibrul corpului și sǎnǎtatea fizicǎ, mentalǎ și sufleteascǎ.

Toxinele pot fi absorbite din exterior din mâncare, apă, aer, plante, detergenţi, cosmetice, chimicale industriale și agricole, metale toxice, poluare, radiaţii, etc. O mare parte din toxine sunt produse în organismul nostru, chiar în interiorul acestuia. Toxinele interne pot include produse metabolice normale, care de multe ori sunt scoase fǎrǎ probleme. Toxinele interne pot include de asemenea anumite substanțe pe care organismul nostru le secretǎ ca rǎspuns la diferite condiţii  (cum ar fi stres, obosealǎ, fricǎ) și care devin toxice dacă sunt prezente în cantitǎţi mari.

Termenul de detoxifiere înseamnǎ o diminuare sau o reducere a calității toxice a unui compus – corpul nostru conţine mecanisme care fac doar acest lucru.

Compușii toxici sunt modificaţi prin reacţii chimice în compuși mai puțin toxici, care astfel pot fi scoși din organism în cantități mai mari sau mai mici prin urinǎ, materii fecale, transpiraţie, lacrimi etc.

Existǎ multe procedee de detoxifiere, însǎ pentru o sǎnǎtate completǎ, trebuie luatǎ în considerare întreaga persoanǎ, din punct de vedere fizic, sufletesc, mintal, și spiritual.

Astfel, trebuie sǎ conștientizǎm faptul cǎ detoxifierea este o necesitate pentru omul modern!

 

 

*DISCLAIMER: Informațiile de pe acest site, sau din materialele prezentate/promovate pe site nu vor să înlocuiască sfaturile unui medic specialist. Recomandăm cu tărie consultarea unui medic specialist înainte de a lua orice decizie cu privire la sănătatea dvs, indiferent că este vorba despre curățarea tractului gastrointestinal, detoxifiere sau afecțiuni/boli. Rezultatele prezentate pe site diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul, de aceea dvs puteți obține rezultate diferite. Vă rugăm înainte de a lua orice decizie consultați un medic specialist.